Бонусна

програма

Власне

виробництво

День пивовара

Свято «День пивовара» відзначають не тільки працівники галузі, а й прості любителі пива. Пиво в нашій країні є дуже популярним напоєм.
До Дня пивовара мережа  Континент приготувала ще більше акційних пропозицій не тільки на пиво різних сортів, але й на снеки! Кожен знайде для себе свій варіант за відмінною ціною!


Пропонуємо Вам також ТОП-7 міфів про пиво, можливо, деякі з них розвіють Ваші сумніви.

 

 Міф №1


В пиво додають спирт


Пиво готується шляхом природного бродіння, так що алкоголь в напої з'являється виключно природним шляхом. Крохмаль, який міститься в солоді (намочених і пророщених насінні злаків) під час варіння розщеплюється на прості цукри. А ті, в свою чергу, перетворюються на вуглекислий газ, спирт в процесі життєдіяльності дріжджів. Чим більше в солоді крохмалю і чим довше бродить пиво, тим міцніше воно буде.

Міф №2


Холодне пиво смачніше


Виявляється, чим нижче температура пива, тим складніше відчути його смак і аромат, тому розкуштувати його як слід в холодному вигляді не вийде. Ідеальна температура для того, щоб відчути букет напою - 12-14 градусів.

 

Міф №3


Темне пиво міцніше світлого


Це не зовсім так. Фортеця пива залежить від кількості солоду. А різниця між темним і світлим пивом не в кількості, а в тому, що для приготування темного пива використовуються темний солод. Якщо порівняти світле і темне пиво, що має одну і ту ж щільність, то в темному алкоголю буде менше, ніж у світлому (так як з темних солодів виробляється менше зброджуваний цукрів).

 

Міф №4


Розливне пиво краще


Насправді розливне і банкове пиво - це один і той же напій, розливає, умовно кажучи, з однієї бочки. Пишна піна, яка утворюється в келиху з розливним пивом, - це всього лише результат великого тиску в пивному апараті. Це робить напій привабливіше тільки на вигляд, а на смак він залишається таким же.

 

Міф №5


Пиво шкідливо!


В якомусь сенсі це правда, але тільки в тому випадку, якщо ви п'єте його дуже часто, заїдаючи солоними продуктами.
Якщо знати міру у вживанні пива і поєднувати його з нейтральною на смак їжею, можна не тільки отримати задоволення, але і поліпшити колір шкіри і стан волосся. У пиві містяться вітаміни В1, В2, В6, РР, які сприяють поліпшенню метаболізму. Крім того, в хмелі містяться речовини, що володіють дезинфікуючою, болезаспокійливою  та заспокійливою дією.

 

Міф №6

 

Від пива повніють


Цей мало не найбільш важливе питання, яким задаються багато любителів "пінного". Часто кажуть, що саме "хмільне" утворює "пивний животик", хоча насправді це продукт з досить низькою калорійністю - від 29 до 53 Ккал на 100 г напою. Світле зазвичай менш калорійне. Так що зайва вага, як правило, утворюється через солону і жирну їжу, яку часто вживають разом з пивом.

Міф №7


Пиво перетворює чоловіка на жінку


У пиві справді є фітоестрогени, які багато хто вважає причиною появи у чоловіків "жіночих грудей". Правда, кількість цих речовин в напої така, що вам доведеться за раз випити 20 тонн пива (приблизно половину залізничної цистерни), щоб хоч якось вплинути на гормональний фон. Причому випити дуже швидко, інакше фітоестрогени розпадуться в організмі.



ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

  • Новости Новини
  • Интересно знать Цікаво знати