Бонусна

програма

Власне

виробництво

Гарбуз: історія, традиції і корисні властивості
Цей овоч родом з Північної Америки. А назву свою він отримав від грецького "Pepõn" - велика диня. Ще до прибуття перших переселенців, гарбуз була одним з основних продуктів на столі індіанців. Вони смажили гарбузове смуги на вогнищах протягом всієї зими.

М'якоть гарбуза смажили, пекли, випалювали і сушили. Гарбузове насіння їли, а з сушеної гарбуза робили борошно.

Шкірка гарбуза використовувалася як контейнерів для зерна, бобів і насіння, а з гарбузового смуг індіанці ткали циновки.

Коли Колумб привіз гарбузове насіння до Європи, цей овоч почали використовувати для того, щоб нагодувати худобу, а не людей. А в цей час не будь гарбуза багато з ранніх поселенців, можливо, померли від голоду.

У перші поселення гарбузові «мушлі» використовувалися як форми для стрижки, щоб створити рівну і круглу зачіску. Саме тому «нових англійців» іноді називали "pumpkinheads" (гарбузові голови).


Хеллоуїн

Це свято стався до того, як європейці дізналися про гарбузі, тому світильник «Джека» вирізали з ріпи і картоплі на ірландських і шотландських святкуваннях (свято має кельтське коріння), а англійці використовували буряк. Коли європейські поселенці прибули до Америки, вони виявили, що американська гарбуз ідеально підходить для того, щоб з неї вирізати світильник «Джека».
У гарбузі містяться солі калію, кальцію, магнію, заліза, цукри, вітаміни С, В, В2, РР, Т, каротин, білок, клітковина. Крім цього, з гарбуза виділено речовину, переважна зростання туберкульозної палички. Насіння гарбуза володіють протиглистовою властивістю, вона корисна тим, хто страждає від хвороб серця, нирок, ожиріння, гіпертонії, запорах та холецистит.

Вітамін Е, що міститься в гарбузі, уповільнює процес появи зморшок, а каротин разом з вітаміном Е запобігають старінню клітин і захворювання на рак. Він також підтримує роботу слизової сітківки ока, посилює імунітет, захищаючи тіло від бактерій і вірусів.

Завдяки високому вмісту рідкісного вітаміну Т гарбуз можна по праву назвати кращим гарніром до страв з яловичини, свинини та іншим жирним страв, оскільки вітамін Т сприяє засвоєнню важкої їжі і перешкоджає ожирінню. Напевно, саме за це властивість гарбуз так люблять дієтологи, які рекомендують цей овоч всім, хто мріє розлучитися із зайвими кілограмами. До того ж гарбуз - чемпіон серед овочів за вмістом заліза, а значить, любителів гарбуза можна дізнатися по хорошому кольору обличчя і веселому настрою.



  • Новости Новини
  • Интересно знать Цікаво знати