Бонусна

програма

Власне

виробництво

Цікаві факти про оливки

Чи знали Ви, що ...
олива це дерево-довгожитель сімейства маслинових, здатне проіснувати близько 2000 років.


Чи знали Ви, що ...
колір оливок залежить від зрілості плоду. Незрілі оливки - зеленого кольору, а стиглі оливки - від темно-фіолетового до чорного кольору. Вважається, що зелені плоди називаються оливками, а дозрілі - маслинами. Але це синоніми і так можна називати оливки будь-якого кольору.

 

Чи знали Ви, що ...
оливки - це фрукти, а не овочі. Оливки можуть бути зеленого, фіолетового, темно-коричневого, чорного і навіть рожевого кольору.

 

Чи знали Ви, що ...
оливки в сирому вигляді не можна вживати в їжу, тому що вони містять гіркий глікозид олеуропін. Тому їх перед вживанням вимочують в розчині лугу або міцному розсолі.

 

Чи знали Ви, що ...
м'якіть оливок багата білками, пектинами, вітамінами А, Е, К і В, а також залізом, калієм, фосфором і поліфенолами.

 

Чи знали Ви, що ...
понад 90% світового врожаю оливок використовується для виготовлення олії.

 

Чи знали Ви, що ...
оливки збирають в листопаді-березні, через 6-8 місяців після цвітіння. Якщо оливки призначаються для виробництва оливкової олії, вони відправляються на давильню в той же день.

 

Чи знали Ви, що ...
оливкова олія - ​​єдина олія, яке може вживатися в їжу без додаткової обробки.

 

 

За матеріалами: www.uavgusta.com




  • Новости Новини
  • Интересно знать Цікаво знати