Ніжне і соковите м'ясо індички в поєднанні
з пікантним кисло-солодким соусом
стане вишуканою стравою будь-якого святкового столу.
Вам знадобиться:
філе індички
оливкова олія
перець
сіль
Для червоного соусу:
350 г свіжих або морожених червоних ягід (журавлини, червоної або чорної смородини, брусниці)
1 середній апельсин
1/2 ч. л. натертого свіжого або меленого імбиру
цукор за смаком
1/2 ч. л. тертої гвоздики або 10-15 паличок
трохи недорогого бренді або коньяку (можна виключити)
Приготування:
Філе індички за замаринувати в суміші оливкової олії, солі і перцю не менше, ніж на 10 годин, поставити в холодильник. За бажанням можете додати інші спеції (базилік, орегано, карі ...).
Запікати філе індички краще у фользі, перші 15 хв при температурі 200 градусів, потім зменшити температуру в духовці до 170-180 градусів.
Соус:
Щоб приготувати червоний ягідний соус, сполосніть ягоди і викладіть їх в емальовану каструльку, в якій будете готувати соус. На дрібній тертці натріть цедру апельсина і додайте її до ягід. Видавіть сік з цього апельсина і теж додайте в каструльку (можете просто додати 100% апельсиновий сік). Додайте гвоздику і імбир. Після закипання зменшіть вогонь і повільно варіть соус до тих пір, поки ягоди не размягчатся (5-10 хв). Зніміть каструльку з вогню і трохи розімніть ягоди виделкою. Додайте цукор за смаком і 1-2 столові ложки бренді або коньяку. Після того, як ягідний соус охолоне, поставте його в холодильник на кілька годин.
Перекладіть готове філе індички на блюдо сервіровки. Дайте грудкам «відпочити» протягом 15 хвилин, потім наріжте. Подавайте з соусом.
ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ