Цезар-один з найпростіших салатів на світі.
Класичний салат «Цезар» дуже легкий і не дуже ситний, тому з'явились різноманітні варіації.
Пропонуємо Вам один з таких рецептів: салат «Цезар» з куркою і яєчної заправкою.
Вам знадобиться:
1 маленьке куряче філе
2 скибочки пшеничного хліба
50г твердого сиру
1 качан салату ромен
рослинна олія для смаження
Для яєчної заправки:
1 яєчний жовток
1 ч. л. лимонного соку
1-1,5 ст. л. оливкової олії
1 зубчик часнику
1/2 ч. л. меленого перцю чилі
свіжомелена суміш перців
сіль
Приготування салату:
Спочатку потрібно зробити сухарики, вони ж крутони, одним із зручних для вас способів: шматочки хліба скропити оливковою олією і підсушити їх в духовці або підсмажити на сухій сковороді. Сир натерти на дрібній тертці.
Тепер заправка для салату «Цезар» з куркою:
змішати дрібно нарізаний часник, яєчний жовток, лимонний сік, сіль і перець, ретельно збити віночком. Тонкою цівкою вливати 2 ст.л. оливкової олії, продовжуючи інтенсивно збивати. Додати в соус половину тертого сиру і перемішати.
Куряче філе нарізати тонкими смужками, скласти в миску, додати сіль, чилі і мелений перець, перемішати руками. На сковороді розігріти масло і швидко обсмажити курку на сильному вогні і викласти на паперовий рушник,
щоб стік зайвий жир.
У миску нарвати листя салату великими шматками. Залити їх яєчної заправкою, гарненько перемішати, але намагатися не сильно м'яти ніжні листи. Зверху викласти шматочки курячого філе, посипати сухарями і тертим сиром.
ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ