Поповери - це американські булочки, помітно збільшується в розмірах при випіканні. Ця смачна і досить ситна випічка традиційно подається до сніданку або ланчу. Ці булочки можна брати на роботу або давати з собою дитині в школу, щоб перекусити домашньою випічкою з соком або чаєм. Поповери або «вистрибують» булочки дуже прості у приготуванні. Випікають їх з тіста, як для оладок, рідкого. За рахунок цього вони набувають характерну пористу структуру. Тому їх готують як порожніми, так і з начинкою.
Інгредієнти:
2 ст.л. масла вершкового (розтопленого),
2 яйця,
130 г молока,
100-120 г борошна пшеничного,
сіль.
Приготування:
Включаємо розігріватися духовку на 230 градусів С. У кожну формочку покладіть по шматочку масла і відправте форми в духовку на розігрів (на 5 хв). Яйця трохи підсолити і збити віночком, додати молоко і масло. Всі продукти повинні бути теплими. Все збити. Всипати борошно і добре розмішати, щоб не було грудок. Тісто виходить трохи густіше, ніж для млинців. Формочки тефлонові або силіконові підігріти в духовці, змастити олією. Наливати тісто на 1/2 формочки. Швидко ставимо деко в духовку і випікаємо 10 хвилин. У цей час булочки дуже сильно збільшуються в розмірах і маківочка починає жовтіти. Зменшуємо температуру до 180 градусів С і підсушуємо булочки, поки вони не зарум'яняться зверху. Це займає ще 5-7 хвилин.
Начинка будь-яка - солодка, солона.
ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ